Älgar

Vi skulle nog kunna få se ett vildsvin springa över vägen, men det kommer att gå snabbt; sa Terje när han krypkörde Volvon tillbaka från havrefältet. Så jag satt med kameran i redo-läge och spanade stint ut. Så kom den fram där borta i mörkret. Inte något vildsvin förstås, utan en älg. Min första älg på bild. Genom vindrutan. Ja, den är mörk i mörkret, så släck ljuset om ni ska försöka hitta den.

Lite senare blev det mina andra älg på bild. Det kan ju vara kul att jämföra min bild ovan med en av Terjes. Ett annat utsnitt, bland annat. Bägge bilderna från heldagskursen med Terje 26 juli, som blev lyckad för min del. Och vildsvinsbilden ordnade jag ju på egen hand några dagar senare.

Mullsjötrakten vid tiotiden på kvällen. Stödben på kameran.

(135 mm, f/2.8, 1/25-1/50 s, ISO 800)

2 responses to “Älgar”

  1. Ja jag gillar båda bilderna. Den första är inte uppenbar, vilket gör den extra intressant tycker jag. Det finns nåt där på vägen, ögat får anstränga sig sådär lagom mycket. I ett större format gör den sig säkert mer rättvisa tror jag. Den andra bilden tycker jag om för siluetten. Jag får lite grann känslan av ett skjutmål för en jägare. Fint! :)

  2. Jag tycker din blev bättre! ;-)

    /Niklas

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: