Kromatisk aberration

Så här fin kromatisk aberration kan jag få till med mitt nya begagnade teleobjektiv (Nikkor 300 mm f4.5 AI-s). Ytterligare ett uttrycksmedel som de med modernare objektiv saknar.  Jag har förstärkt färgmättnaden rejält för att understryka effekten. Fotograferat i naturreservatet Hågadalen-Nåsten i Uppsala 15 augsti strax före åtta på kvällen. På mitt västtyska Linhof-stativ som jag köpt för 100:- på Myrorna i Götene och som är alldeles för rankt för denna nya metall-glas-klump. Med full höjd och stående format gungar det till varje gång spegeln slår till.

(300 mm, f/8, 1/80 s)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: