Sländor i flykt

Fyra fotografier av samma trollslända i flykt vid Backa göl, den 1 augusti vid tretiden på eftermiddagen. Den flög runt mig länge; kanske drog jag till mig dess mat. Jag tog många bilder, säkert hundra. 8 av 10 slängde jag direkt och av de som var kvar hittade jag fyra stycken som jag själv tycker om. Det är svårt att välja bort. Vilken av bilderna tycker du är bäst? Rösta! Om du vill får du gärna lämna en kommentar också och berätta varför.

a) Solsländan

b) Dykflyg

c) Profilsländan

d) Gröna ögat

Samtliga bilder obeskurna, tagna på fri hand med manuell fokus.

(200 mm, f/5.6, 1/400 s – 1/500 s)

One response to “Sländor i flykt”

  1. Att fotografera sländor är utmanande och samtidigt ett mycket bra tillfälle att hantera manuell fokus. Att till detta även få till en komposition ökar på svårighetsgraden. Jag tycker ettan är riktigt lyckad och sticker ut lite grann. Framförallt är det skärpan på sländan som jag tycker passar fint till bilden som helhet. Kommunikationen med bakgrunden är precis rätt för riktningen på sländan, som går åt vänster. Ja en riktigt bra bild i mina ögon! :)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: