Mitt Stockholm

Det har varit låg aktivitet på bloggen under veckan, men jag har ändå lyckats få mina “15 minutes of fame”. Jag har skickat in ett par bidrag till en sorts fototävling som arrangeras av Fotografiska och Lokaltidningen Mitt I: Mitt Sthlm. Ett av mina bidrag, som jag tidigare publicerat här på bloggen, har valts ut till en helsida i lokaldelen Mitt i Kista som publicerades 12 oktober. Se sidan 11 i den digitala versionen av tidningen här (ligger nog bara kvar några dagar till). Har jag tur kanske någon av bilderna visas på Fotografiska under december också.

De flesta förknippar nog Stockholmsbilder med den uppsjö av gatufotografi och stadslandskapsbilder som finns från Stockholms innerstadsdelar. Stockholms stad är så mycket större; sträcker sig mellan Skärholmen och Bagarmossen i söder; Östermalm i öster, Hässelby i väster och Akalla i norr.  Med det publicerade fotografiet, som visar en del av Järvafältet mellan Tensta och Akalla, vill jag bidra till en djupare och bredare bild av Stockholms stad.

Bilden ovan är inte från mitt Stockholm utan från Torsgatan på Norrmalm, i innerstaden en eftermiddag häromveckan. Jag tror att jag gillar gatubilder som mest, just när de är regnvåta. Hoppas det blir en fortsatt regnig höst. Konverterad till svartvitt i efterbehandlingen.

( 50 mm, f/5.6, 1/60 s)

One response to “Mitt Stockholm”

  1. Grattis!

    Ja den bilden kommer jag ihåg som mycket tilltalande, liksom denna. :)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: