Kulturnämnd

Jag har idag fått veta att jag blivit vald av mitt parti, Folkpartiet liberalerna, till ersättare i Stockholms stads kulturnämnd. Kulturnämnden leds av Folkpartiets borgarråd Madeleine Sjöstedt. Jag är väldigt glad för förtroendet och att få delta i nämndens arbete.

Personligen känner jag att kulturfrågorna aldrig har varit viktigare än nu, i en tid där konsumtion av varor och media tar en allt större plats i våra liv och gallerierna växer som svampar i alla delar av Stockholm. Kulturen är ett verktyg och ett rum för människors kreativitet, kunskap, utveckling och möten med sig själva och andra. Så ser jag på det, och därför går kulturpolitiken till kärnan av de liberala värderingar som fått mig att engagera mig i politiken.

Mitt intresse för fotografi och fotografisk bildkonst under de senaste åren har gett mig egna värdefulla erfarenheter, men också mina barns möten med kultur, konst och skapande i olika former genom skolan och stadens verksamheter. Biblioteken har varit som ett andra hem för mig, sedan barnsben. Det ska verkligen blir intressant och spännande för mig att lära mig mer om, och få inblick i kulturnämndens verksamhet. Förhoppningsvis kommer jag ha något att bidra med också.

Fotografierna är tagna vid en uppvisning av skolbarn vid Kulturskolans verksamhet i Husby 2008. Jag har lagt på lite gaussisk oskärpa i efterbehandlingen för att understryka den magiska känslan under föreställningen. Något beskurna.

(18 mm,  f/3.5-f/5.6, 1/60 s, ISO 1600)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: