Lördag

I innerstaden pågår just nu Kulturnatten, för andra gången i Stockholm. Jag har haft en kulturdag. På Galleri Hera, ett stenkast från Slussen, har Tina Messing vernissage för sin utställning “Att (nästan) var där”. Tinas fotografier är vackra, lugna och eftertänksamma motiv från obestämda landskap och stadsmiljöer. Färgerna har en mjuk lyster. Fotografierna fäster en känsla i mig av något viktigt jag borde se, men ändå inte riktig ser; inte riktigt vet vad det är jag egentligen tittar efter. Tydligare kan jag inte säga det – gå istället dit och se utställningen som pågår till 4 maj.Fotografiet överst är taget inifrån Stockholms stadsmuseum, också alldeles vid Slussens T-bana som bland annat vid sidan av de fasta utställningarna just nu har en fotoutställning med bilder från Karlbergsvägen av Lars Engström. Fotografiet ovan är ifrån Hornsgatan.

Hemmavid, i Husby, var det också vernissage. Husby konsthall har Vårsalong, där 24 konstnärer bidragit med 32 olika verk; bildkonst, video, skulpturer och installation. Mindre format och lite mindre pretentiöst än Liljevalchs, men alltid lika oslagbart nära oss som bor i stadsdelarna kring Järvafältet. Pågår till 1 maj.

(D40, 35-70 mm)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: