Ljuset

Plattan, Sergels torg igår eftermiddag. Jag var på Kulturhusets Galleri 3 där det just nu visas Tina Enghoffs utställning “Jag är ingenting“. Arrangerade bilder av huvudsakligen karga, kala och urblekta landskap, alla med en människa i motivet, en bruten och uppgiven känsla. Varje bild handlar om ett kvinnoöde, präglat av en lag som dömer till utvisning den invandrade kvinna som bryter sitt äktenskap med sin danske man före 7 års tid. En mycket sevärd utställning.

I Husby konsthall var det igår vernissage på konst från New Jersey, USA. Tre konstnärer med en blandning av starka, själsliga bilder och impressionistiska målningar som för mig handlade om bland annat det mänskliga livets rikedom och universalitet. Och en suggestiv videoinstallation. Pågår en månad, så gå dit och titta och ta en fika vid förortens strandkant mot Järvafältet.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: