Hädanfärd

Idag har jag besökt den nya utställningen på Husby konsthall vid Husby gård i Stockholm. Vila i luften med bilder av Therese Szatek och Ingela Hamrin. Ingela Hamrin har gjort akvareller som är fotografiska i format, perspektiv,distorsion och framförallt i motivens karaktär. Interiörer med utsnitt och detaljer som typiskt återfinns i fotografier, mer sällan i målad konst; sådant som kan utgöra ett punctum för att tala med Barthes (se tidigare inlägg). Men vetskapen om att varje yta ändå medvetet fästs vid bilden av konstnärens hand får i varje fall mig att fundera på relationerna mellan fotografi, måleri, realism och fotografisk realism mm. Skönt stämningsfulla färger och miljöer, som kontrasterar mot Therese Szateks väggtäckande svartvita teckningar (typ blyerts/kol) som är mer magiska än realistiska, eller bitvis surrealistiska. Jag tyckte mycket om utställningen och ska se den fler gånger på Stockholms närmaste konsthall.

Bilden ovan är från Säbysjön i morse, bryggan nära Säby Gård i Järfälla.

(D300, 70 mm, f/5.6, 1/125 s)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: