4 thoughts on “Loneliness

  1. Tack själv, Malin. Ja, det är inte svårt att hitta egna fotografier som på något sätt symboliserar ensamhet, om det nu är i positiv eller negativ bemärkelse. Kanske ligger det i fotografins natur; kanske i fotografens. Den här bilden kom förbi i en park i Köpenhamn. Små ensamma moln får mig alltid att tänka på ett fotografi av A Kertesz. Bilden till uppdraget tänkte jag ut i förväg, utom humlan som bara dök upp. En förberedd fotograf har alltid tur, eller hur?

  2. Det är alltid intressant att diskutera ensamhet och den som (åtminstone för mig) samtidigt är en drivkraft på något sätt. Jag är den som trivs ensam och känner mig obekväm i folksamlingar och ibland även tillsammans med fåtal vänner, inte för att jag tycker illa om folk – jag är bara den som trivs att vara för mig själv. Tror inte det finns en motsvarighet på svenska, men att vara alone är det som är jag, men att vara lonely är nåt annat. Den där känslan när det bara gör så ont inom en. Jag har på senare år insett att den ensamhetskänslan den är en drivkraft.

    Jag gillar ditt bidrag, bilden berättar så mycket om känslan, man inte bara känner den, det är nästan så man kan höra den!

    Simultant seende och att kunna förutse – det är bland annat det som fotografi handlar om… En humla som plötsligt dyker upp. Förstod din ironi; många som inte tänker och ser på samma sätt tror ofta att det handlar om tur. – Där hade du tur med humlan… Fler borde se på det sätt som många fotografer gör. Inte alla fotografer som ser; men det finns dom som har Det.

    The decisive moment… (Henri Cartier-Bresson)

  3. Jo, visst var det tur! Men annars hade jag valt en annan bild. Och ibland känns det lite magiskt; som om att ögonblicken kommer i ens väg, nästan förutsägbart. Tack för dina fina och kloka ord – som jag känner igen mig i.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s