Verk

Jag lånade återigen boken Christer Strömholm (1986) från Kista biblioteks lilla samling. Boken innehåller ett urval fotografier tillsammans med essäer, artiklar och textfragment av densamme och ytterligare några andra författare. Framförallt vill jag läsa om Christer Strömholms (1918-2002) och Timo Sundbergs essä “…att göra bilder. Om den fotografiska bildens djupa förankring i bildkonsten” som spårar fotografins rötter från grottmålningar och avslutas med några pekpinnar till det sena 1900-talets fotografer. Koncis och underhållande text med mycket värdefullt innehåll, tycker jag. Boken finns att beställa från det omstartade Kalejdoskop förlag.

Fotografiet ovan har inget med texten att göra.

(50 mm, f/2, 1/50 s, ISO 800)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: