Vägfotografi

Bildradio istället för bilradio. Jag pratar om multijournalisten Göran Segeholms nya ljud-blogg där han en gång per vecka publicerar en podcast om fotografi. Jag är redan en trogen lyssnare och trots att programmen görs på begränsad tid håller såväl form som innehåll god nivå och det blir intressant att följa hur formatet utvecklas framöver. Innehållet är nog av intresse för de flesta som tar del av det moderna medieflödet, t ex om bildtrender och paparazzi. Stilen är bekant från Segeholms krönikor i Kamera & Bild eller hans bok Konsten att ta vinnande bilder, som förtjänar ett eget inlägg. För den som är intresserad av fotografi vinner bildradion stort över bilradion i morgontrafiken.

Fotografiet är taget på avfarten från Essingeleden till Södra länken på morgonen den 7 januari 2010, sett från passagerarsidan. Man kan i det här förminskade formatet möjligen ana blåljuset från den civila polisbilen framme i höger vägren.

(55 mm, f/5.6, 1/160 s, något beskuren och vinjetterad)

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: