Några djur och en naturfotografFrån Säbysjön, Järvafältets naturreservat 6 juni på eftermiddagen.

(70 mm, f/6.3, 1/800 s – 1/1250 s)

I lördags gjorde jag ett kort men givande besök på Biotopia i min gamla hemstad Uppsala. Där genomfördes arrangemanget Naturnatten med aktiviteter på temat natur & kultur. Jag var där särskilt för att titta på Lars Niklas Virséns utställning och för att få träffa honom. Niklas (till höger i bilden här bredvid) är en naturfotograf och driver en av de fotobloggar som jag besöker varje dag. Mycket bra fotografi och tankar, uppdateras ofta.

Utställningen bestod av en del bilder jag sett förut på hans blogg och några nya, och Niklas berättade  om hur han tänkt och gjort. Jag tyckte han valt ut riktigt bra bilder, och variationen i motiv och stilgrepp vittnar om att Niklas är en fotograf i utveckling som medvetet prövar sig fram. För mig var det givande och inspirerande.

One response to “Några djur och en naturfotograf”

 1. Hej Mathias!

  Tack för uppmärksamheten. Jag tycker att du har beskrivit utställningen och mig som naturfotograf bra :-)

  Visst är jag i utveckling, och tack och lov för det, det är väl ingen som vill stanna i gamla fotspår. Även om valet av motiv var varierande vill jag dock inte hamna i någon stilmässig fälla, dvs. en fotograf som hela tiden återkommer med uppenbara bilder. Det tror jag är viktigt för en fortsatt utveckling som fotograf också.
  Tack för raderna, och en trevlig bild :-)

  Ett mail väntar på dig också.. :-)

  /Niklas

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: