Fragment IV

Har just läst igenom out of a time / från en tid av Tina Enghoff, Journal förlag, Stockholm 1999. En serie svartvita bilder, utan text, på temat barndomen. Bilderna känns hårt kopierade med skarpa kontraster som får delar av motiven att försvinna i mörker. Många är softade eller med kort skärpedjup/oskärpa och snäva utsnitt som hugger av motivet. Kompositioner som leder blicken ut ur bilden. Allt detta tillsammans tvingar och uppmuntrar mig som betraktare att arbeta med bilderna och skapa sammanhanget och tolkningen i mitt eget huvud. Därmed blir min egna erfarenheter en större del av bildupplevelsen.

Motiven drar mig till barndomen, såsom fotografen tänkt; märkligheter, hemskheter, terräng att betvinga och beleka, detaljer som fantasin gör levande, ensamhet och påtvingade möten. En vackert formgiven bok som jag rekommenderar och bilder som jag tycker liknar något jag själv arbetar med att åstadkomma. Inspirerande.

__________________

Bilden ovan är arrangerad.

(50 mm, f/2.5, 1/80 s)

2 responses to “Fragment IV”

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: