Planket

Jag tog mig hela vägen in till innerstaden och Vitabergsparken på Södermalm idag, för att bese fotoutställningen Planket.  En rad kända eller för mig okända fotografer hade hängt upp bilder, ofta ett enstaka fotografi, som Micke Bergs tavla.

I särklass var Anders Petersens montage av kanske hundra svartvita fotografier (syns i bakgrunden ovan). Anslående som helhet och varje bild för sig. Bara det värt besöket och det som mycket gjorde besöket värt. En del bilder kände jag igen från boken och utställningen From back home, andra var nya för mig.

Sara Arnald hade två bilder i en fin diptyk, två porträtt (12)  på bortriktade människor som reste tyst med varandra i tidens strömmar. Andra fotografer som intresserade mig särskilt och som jag ska kolla närmare på framöver var: Jonas Isfält, Andreas Sandberg, Jasmin Storch, Sofia Runarsdotter, Misha Pedan och Stefan Bladh. (Om någon länk skulle vara fel så posta en rättelse.)

Just som jag gett mig iväg hemåt öppnades skyarna över Södermalm. Jag undrar hur det gick med bilderna på planket?

Den översta bilden är beskuren i högerkant.

(35-70 mm)

3 responses to “Planket”

  1. […] Planket (Stockholm) […]

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: