Planket

En fotografisk auktoritet påstod att det springer runt gubbar på Södermalm med kameror med plastpåsar framför objektivet för att göra bilderna sådär … diffusa. Jag såg inga idag men det var plast framför fotografierna på planket, som skydd för det omväxlande regnet. Det gjorde en del bilder lite diffusa, faktiskt några som blev lite bleka jämfört med katalogtrycket. Men en bra bild genomtränger lätt en bit plast.

Det var bra kvalitet överlag, tycker jag, men det är alltid några bilder som lyckas röra vid en lite djupare. Därför att de talar till mig, irriterar mig eller gör mig nyfiken på något sätt. De här fotograferna hade jag velat se mer av: Antonia Zennaro (lite Strömholmskt); Annika Thörn Legzdins; Lene Münch (jag kunde inte låta bli att tänka på Den tappre soldaten Svejk); Julia Peirone; Casia Bromberg; Snezana Vucetic Bohm (intelligent självporträtt); Sara Mirzajanzadeh (grymt bra porträtt); Sandra Mann; Maria Selinder (känslan); Pernilla Zetterman; Amélie Losier (jag håller på och läser en biografi om Bill Brandt, här var en liknande känsla som en del av hans bilder); Nina Korhonen; Sofia Runarsdotter; den fenomenala bildserien av Maslowski/Grenshaeuser.

Tack Planket för inspirationen! Jag ska komplettera namnen ovan med länkar så snart jag får tid.

Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: